zaterdag 31 mei 2014

Nieuwe BOM Pomegranate Lane

Het hoge woord is er uit... eindelijk kunnen we het nieuws bekend maken: het nieuwe Blok voor de maand is bekend: 'The Seasons on Pomegranate Lane'.

De quilt wordt gemaakt met de debuutserie 'Pomegranate Lane' ontworpen door Quilted Crow Girls Designs (Leonie Bateman en Deirdre Bond-Abel)
voor Marcus Fabrics.

De prachtige bloemen in deze quilt worden gemaakt door middel van wol-applicaties. De wollen stoffen zijn eveneens ontworpen door Leonie en Deirdre en sluiten perfect aan bij de katoenen stoffen... een mix en match wat deze quilt haar warme en tijdloze uitstraling geeft.
Hieronder zie je de set van wol en katoenen stoffen waar je tijdens het proces van de quilt mee aan de slag gaat.
 

Meer informatie over deze BOM kun je terugvinden op onze website, KLIK HIER.

donderdag 29 mei 2014

Show & Tell

Wat zijn onze dames van de 'Bie Elkander' groep toch elke maand weer ijverig! Allemaal hadden ze wel wat moois te laten zien. 

Maar we begonnen de dag met overheerlijk gebak van 3 jarigen: Bep, Els & Maatje hadden de eer!

Trakteren maar!


Lekker aan het snoepen kon de Show & Tell beginnen... altijd weer leuk te zien waar we mee bezig zijn of wat we 'ooit' hebben gemaakt. Nienke kan putten uit wel ontelbaar vele quilts die zij heeft gemaakt. Hier weer zo'n mooie sterren quilt!


Gerrie had de eer deze maand een blok te ontwerpen voor de 'Challenge Quilt 2014' waar de dames mee bezig zijn. Ook met de andere blokjes van de voorgaande maanden, ontworpen door de andere dames van de bee is zij reeds bij!


Janet showde haar Mystery quiltje van de PWSC bee...
Aha... daar waren al die YoYo's voor ;o)


Bep heeft ijverig doorgewerkt aan haar Di Mystery quiltje. Een pluim Bep, je bent goed op dreef!
 

En naast het Di Project werkt ze aan de '18th Century Stars' quilt, ontworpen door Max & Louise Pattern Co. Het patroon staat in Quiltmania nr 100.

Hilda is ook 'lekker' bezig geweest! AFFO nr1: de quilt van de naaimachine-basiscursus.

En AFFO nr2: een snoezig hartjes quiltje!

Je ziet wel, de dames zijn echt heel enthousiaste quiltsters! Altijd hebben ze wel weer wat leuks te laten zien. Ook Iet heeft niet stil gezeten, hier haar Hatched & Patched tas van het patroon 'No Place Like Home'.

Ze kon zich niet bedwingen... bezig met het ontwerpen voor de 'Challenge Quilt 2014' had ze 'maar gelijk' alle blokjes en randen voor haar quilt ontworpen én gemaakt! Inmiddels is ie al doorgequilt en klaar!!! AAAHHH Iet, waar haal je de energie vandaan! Superknap hoor en prachtig om te zien!

Het middenstuk van de 'Challenge Quilt 2014'.

Ook Maatje is met de '18th Century Quilt' uit Quiltmania nr 100 bezig.
Steeds meer applicatiewerk zie je voorbij komen, goed van jullie hoor!
 

Ook Yvonne heeft meegedaan aan de Naaimachine basiscursus en dit is haar resultaat!
Doorgequilt en wel!

En dan sluiten we de Show & Tell met de blokken voor de 'Challenge Quilt 2014' gemaakt door Henny! Goed van je Henny, wat een schattige stofjes van 3 Sisters!

Dames, dank jullie wel voor het tonen van jullie mooie quilts en projecten in wording!

donderdag 22 mei 2014

Ik kan mij niet bedwingen....

... maar ik MOET van mijzelf! Ooohhh ik wil zó graag aan de Gossip in the Garden gaan beginen... stofjes liggen al klaar....
Ach wat... ik maak de Jelly Roll alvast open....
 

Maar gelukkig zet ik de schaar er nog niet in... ik kan me nog net beheersen.
Eerst moet er even wat afgemaakt worden. Ben al sinds (te lang) ... bezig met het sterrenproject. Door de 'interne verhuizing' om plaats te maken voor het babietje in aantocht is dit project in wording verplaatst naar de slaapkamer. Elke avond als ik ga slapen en 's ochtends als ik wakker word is dat het eerste wat ik zie. Ik kan me erger voorstellen...
Maar het helpt... ik MOET er echt weer eens mee aan de slag, zo zonde om het maar 'on-af' te laten hangen!

Zo gezegt, zo gedaan.... het lonkt, maar ik pak nu toch steeds de sterretjes weer op. Gelukkig zit het weer ook lekker mee en kan ik er lekker mee in de tuin aan de slag...
 

Inmiddels ben ik alweer wat gevlot en is er bijna 2/3e klaar...
Ik probeer van de week weer een mooie foto te maken van mijn uitzicht uit bed!
 

woensdag 21 mei 2014

ZOMER SALE


Vanaf heden is de ZOMER SALE weer begonnen bij de Quilt Ster
Ach, het is nog geen zomer, maar we noemen het gewoon zo...
Lekker even plaats maken voor al het moois wat er in het najaar weer te wachten staat!
Doe je voordeel voor mooie achterkantjes, leuke must-have's en stofjes voor de quilts in wording!

KLIK HIER voor de stoffen ONLINE
Uiteraard tref je de gehele uitverkoop collectie in onze winkel, kom gezellig langs en doe je voordeel!

De Quilt Ster
Bogerdweg 46 - Dreischor (nabij Zierikzee)

Openingstijden:
donderdag & vrijdag van 10.00 - 17.00u
zaterdag van 10.00 - 16.30u

vrijdag 9 mei 2014

Lente Bui

Het regent nieuwe quilt-artikelen! Oh wat vervelend, je snapt wel hoe wij hier de dozen aan het uitpakken zijn! De OOOHHH's en AAAAHHH's vliegen om je oren!

Met de komst van de nieuwste Quiltmania's nr 101  (verkrijgbaar via de shop) zijn de pakketten van het Di Ford Mystery voor de deelnemers inmiddels verzonden en zullen ze de komende dagen bij de dames (tja, geen heren die hier aan mee doen ;o) in de bus vallen.


Helemaal blij ben ik met het boek 'Some Kind of Wonderful' van Anni Downs (Hatched & Patched). Dit boek is inmiddels een paar jaar oud (2011), maar nog steeds heel veel vraag naar. Helaas is het een hele poos niet leverbaar geweest, gelukkig kan ik nu melden dat we er weer genoeg van op voorraad hebben! 



Daarnaast uiteraard het boek van Anni 'The Home Patch' welke een paar maanden geleden bij de Quiltmania is uitgekomen, 2 snoepjes om het zo maar te zeggen... met heel wat inspirerende (kleinere) projectjes voor tussendoor. Altijd leuk!

Zo hebben we ook weer leuke nieuwe Candy's en Charm Packs binnen gekregen (voorgesneden vierkante lapjes bestaande uit 1 hele serie van Moda) waar weer genoeg leuks mee te maken is. Ik kwam op het blog van 'A Little Happy Place' dit leuke winterquiltje tegen, gemaakt met de nieuwste Candy van Bunny Hill Designs 'Winter Wonderland'.

van blog: A little happy place
 Van Laundry Basket hebben we de Charm Pack 'Snowbird' binnen gekregen, zachte beige tinten gecombineerd met ijsblauw en donkerblauw. Binnenkort volgen van deze serie de stoffen aan de rol alsmede wat prachtige batiks!

Zien wat er o.a. mee gemaakt is, hier wat simpele maar altijd mooie sterblokken van Laundry Baskets:



Via onze site blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwe artikelen via de link 'Nieuwste Artikelen'... de komende dagen doen we hard ons best om alle leuke nieuwigheden online te zetten! 

zaterdag 3 mei 2014

Praire Women Update...

Weer eens even een Prairie Women Sewing Circle update... inmiddels is de laatste bee van deze reis geweest en hebben de dames alle 6 de bijeenkomsten meegemaakt. Voor degenen die de PWSC via de post ontvangen zijn we nog niet zover. In de eerste week van mei zal dan de 5e zending worden verzonden... weer heel wat leuks om naar uit te kijken.

Bij de 4e zending zat het patroon voor de tafelloper 'Mevr. Olson's Hoedendoos' waarin Pam Buda verteld hoe zij uit de hoedendoos met verrassingen allemaal lapjes haalde en zo leerde te patchen... 

Een verzameling lapjes daarom in dit gezellige tafellopertje die ik zelf heb gemaakt...
Tja... het is niet alleen maar baby wat de klok slaat... zo af en toe moet er ook weer eens wat genaaid worden ;o)


En heb je geen zin in een tafellopertje? Rianne van de PWSC-bee heeft er een setje pannelappen van gemaakt! Ook zeer nuttig! Helemaal in de geest van de Prairie dames waarbij niets verspild werd en alle huishoudelijke artikelen zelf werden gemaakt!


Nog een setje pannelappen van het patroon daarvoor 'At Mama's Knee', gemaakt door Els van de PWSC bee.

Hier nog één in wording, geen pannelappen maar een heus quiltje, gemaakt door Janet, eveneens van de PWSC bee...


Krijg jij ook Prairie Women post en vind je het leuk je quiltje of handwerkje te laten zien?
Schroom niet en stuur je foto via de mail... altijd leuk om deze te showen!