vrijdag 26 augustus 2011

In de krant...

Marcha Osephius: ,,Het liefste was ik meteen een echte winkel gestart”.
Quilten ook leuk voor jongeren
• Zierikzeese Osephius start webwinkel

ZIERIKZEE Met haar opleiding had ze
aan de slag gekund als edelsmid. Maar het is anders gelopen voor de dertigjarige Marcha Osephius uit Zierikzee. Het quilten en patchwork zijn haar passie geworden. Zo zeer zelfs dat ze haar eigen webwinkel is begonnen en haar gezicht nu ook laat zien op verschillende markten op het eiland.

Tijdens de Burghsedag trad ze voor het
eerst naar buiten. ,,Dat is best spannend, je weet niet hoe mensen reageren”, legt ze uit. Maar dat is haar prima bevallen. Marcha is met haar webwinkel nu ondernemer, maar meer nog ziet ze het als haar opdracht om jongere dames aan het quilten te krijgen.
Quilten, ooit uit armoede ontstaan waarbij
lapjes aan elkaar werden genaaid voor een deken, heeft een wat stoffi g imago. Oudere dames die bij elkaar komen of alleen ieder vrij uurtje in het quilten steken. Maar Marcha zelf is van een jongere generatie en geniet er minstens zo veel van. 



Dat kan ook omdat quiltstoffen steeds eigentijdser worden en quilts niet langer alleen als deken worden gezien, maar ook terugkeren in het interieur als ‘kleine schilderijtjes’ of zelfs als tassen. Dat maakt het volgens haar dus interessanter voor de jongere generatie.
,,Het liefste was ik meteen een echte
winkel gestart. Pandje zoeken en aan de slag. Maar dat is te kostbaar. Nu doe ik het met een webwinkel en merk dat de mensen het leuk vinden.” Via de website biedt ze inmiddels ook cursussen aan. ,,Dat vind ik ook zo leuk om te doen.
De appel valt niet ver van de boom. Marcha’s moeder is ook erg creatief en nam dochterlief al op jonge leeftijd mee naar beurzen. En met hetzelfde enthousiasme als haar moeder wil ze nu ook anderen winnen voor haar passie. Wie belangstelling heeft, kan bellen (06-41245006) of een bezoekje aan de website brengen: www.dequiltster.nl. •


Gepubliceerd 26-08-2011 in de Wereld Regio, Schouwen-Duiveland

maandag 22 augustus 2011

Schaartje van Yoko

Och wat een druk weekend is het geweest, maar... wel een erg leuk weekend! En alles op het gebied van Patchwork & Quilten. Allereerst hadden we zaterdag natuurlijk de Vlasdag in Dreischor en aansluitend gisteren, zondag, het bezoek aan de groothandel waar o.a. workshops van Yoko Saito werden georganiseerd.

Verslag van de Vlasdag zal ik later deze week op mijn blog zetten, het was gelukkig erg goed weer en een erg gezellige dag.

Maar ik denk dat menigeen meer zitten te wachten op het verslag van Yoko Saito!
Het was ontzettend warm weer gisteren, rond de 29 graden gaf de temperatuur meter van de auto aan. Om 14.00u was het dan zover. We zaten met zo'n 20 dames (én meneer, jaja, erg leuk) in een erg warme ruimte te luisteren naar de japanse uitleg van Yoko (gelukkig had zij een tolk meegenomen, wie weet wat we anders hadden gemaakt!). Ze heeft heel netjes in rap temp veel van haar technieken gedemonstreerd.


Van het appliceren van haar minitueuze onderdeeltjes, quilttechnieken tot borduurtechnieken. Het was een leerzame demonstratie. Hierna mochten we zelf aan de gang met een patroontje wat ze voor deze dag beschikbaar had gesteld. Helaas was het erg kort tijd, ongeveer anderhalf uur voor de gehele workshop incl. demonstratie van ruim een half uur. Na afloop had ik nog een vraagje en ze schroomde niet om mij daar even bij te helpen:



En uiteindelijk, .... is er al wat resultaat!
Zie hier het schaartje. Ontwerp van Yoko Saito, door mij gemaakt (met zweet op mijn voorhoofd):




En dan te bedenken dat dit eigenlijk het eerste is wat ik ooit appliceer.... maar zeker niet het laatste, want ik vind het erg leuk om te doen!





Verder hebben we nog een aantal van Yoko's Quilts mogen bewonderen die zij mee had genomen. Wat mooi wat mooi, en alles zo klein en precies en ook de stoffen zo goed op elkaar afgestemd! Ware kunstwerken om te zien. Hier een kleine selectie met close-up's:





Geniet al vast van deze foto's. Zodra ik wat meer tijd heb beloof ik de overige foto's van het werk van Yoko Saito te laten zien die zij mee genomen had.

Bedankt voor het kijken! Groetjes van Marcha

donderdag 18 augustus 2011

Binnenkort naar Sue Daley


Ook mij is de komst van Sue Daley uit Australië aan het QuiltersPalet niet ontgaan. Binnenkort gaan we met een gezellig krootje uit 'het Zeeuwse' de workshop van haar volgen! Ik heb er nu al zin in!

Hieronder zie je de techniek waar het deze dag om draait: de Apple Core techniek.



Op het blog van Sue (ik mag haar zo noemen, whahaha) kun je meer over deze techniek lezen en bekijken. Ik heb er nu al zin in!

dinsdag 16 augustus 2011

Charm Post uit Duitsland

De lapjes van deze ronde van de Charm Club zijn binnen! Oei oei wat zijn ze schattig! Ik had als voorkeur opgegeven roosjes, beige, roze (oud) en rood en kijk eens wat een snoepjes ik krijg van Marianne:


Er zat ook nog een mooie kaart bij, vrij om te beschrijven met een quilt gemaakt door Marianne zelf. Bedankt voor de mooie lapjes hoor!

Och, zoveel leuke reacties weer ontvangen deze ronde van de Charm Club, en het grappige is dat er iedere ronde weer nieuwe deelneemsters zijn! En zo blijft de club telkens groeien! Dank je wel aan alle dames die deze ronde weer meegedaan hebben!

De volgende staat in de planning voor november 2011. Vind je het ook leuk om mee te doen, meer info vind je hier.

zondag 14 augustus 2011

De Quilt Ster op de Burghse Dag

Oh wat was het een gezellige dag gisteren! Om 6 uur ging de wekker, gelukkig hadden we de avond van te voren alles al ingepakt, dus ik hoefde niet meer na te denken of ik iets vergeten was. Haha, later bleek dat het belangrijkste dus wél vergeten was: mijn telefoon en het geheugenkaartje van de camera!!!!! AAAii! Die foto's moesten dus wel even op zich wachten!

Kwart over 7 bij mijn schoonmoeder Leni en op naar de Burghse Dag! Helaas miezerde het ietwat bij de start van de dag, maar ach, buienradar gaf aan dat het wel mee zou vallen binnen een paar uur.

Uiteindelijk bleek er op de kop van Schouwen alleen maar regen te vallen, en niet zo'n klein beetje ook! Aai ai, maar het mocht de pret niet drukken. We stonden op een erg gezellig stukje, aan weerskanten leuke dames met zelfgemaakte kaarten en kantklos werkjes. Een gezellige dag met veel belangstelling en leuke reacties volgde. Ik kan wel zeggen dat het ondanks de regen een erg geslaagde dag is geworden!



Vandaag zondag, met beide benen weer op de grond. Alle spulletjes van de braderie moesten worden uitgepakt, stoffen worden aangevuld in de FatQuarter-bakken en ook in de webshop konden weer nieuwe stofjes worden toegevoegd aan de collectie. Veel werk dus, maar ja, zeg nu zelf: lekker heel de dag prachtige stofjes door je handen laten gaan, daar word je toch blij van!




Ze staan inmiddels in de shop! Neem gezellig even een kijkje!


Bedankt voor het langskomen! Fijne zondagavond!

zaterdag 6 augustus 2011

Zomaar een zaterdagavond

Hihi, ik heb even geen inspiratie voor een titel, dan maar dit! Net alle deelneemsters voor de Charm Club de email verstuurd met hun partners voor de Lapjes Ruil. Ik ben erg benieuwd wat het dit keer gaat brengen!

En toen zat ik zomaar lekker te bloggen, even overal neuzen. En zo kwam ik via Sabine (blogroll) op de site van Paper Panache. Een site voor de echte paperpiece liefhebbers (IKIKIKIKIK). Je kunt je eigen Fairy Godmother toegewezen krijgen! Hahahaha, ik denk, dat moet ik ook even uitproberen. Klein vraagtestje invullen en voila, ik heb het patroon van Bastenovia. Ze ziet er erg vriendelijk uit, maar dat zal pas blijken als ik 'm zou maken.... Hieronder al een preview van een andere fairy godmother. Meer kun je hier bekijken.

Thimbletine by Anne Sidell, Simi Valley, California

Verder vind ik het zo leuk wat er allemaal word gemaakt in Quilt/Patchworkland! Zo'n lust voor het oog om van blog naar blog te hoppen en al dat moois van iedereen te zien! Ik wens iedereen veel succes met al hun werkjes!

Bij mij binnenkort ook weer het e.e.a. van mijn hand hoor. Ben momenteel veel aan het voorwerken voor de presentatie op de 2 aankomende braderieën, en natuurlijk om mijn patroon/pakketjes sectie in de webshop wat aan te vullen. Ben met allemaal leuke kleine dingetjes bezig. Maar zo zachtjes aan begint het bij mij heel erg te kriebelen om weer eens aan een 'groter' werkstuk te gaan beginnen. Maar ik heb zoveel ideeën, dat ik eigenlijk gewoon terug bij af ben en het uiteindelijk dus niet weet wat ik ga maken. Erg is dat he! Maar goed, rust moet even in mijn koppie komen en dan kan ik weer verder...




woensdag 3 augustus 2011

Op naar de sneeuw

Joepi, waar anderen nu heerlijk aan het genieten zijn van hun welverdiende zomerzonnetje, hebben mijn DH en ik onze wintersport vakantie geboekt! JOEHOE! Ik moet zeggen dat ik er superveel zin in heb, nu all... ondanks dat we in de zomer zitten!

Vorig jaar waren we al een beetje aan het voorschouwen, nu konden we eindelijk boeken. En laten we nu op tijd zijn, er was nog maar 1 kamer beschikbaar in het hotel waar we graag heen wilden!


Het hotel ligt in Zell am See, Oostenrijk. Hier een kleine fotoimpressie... na het zien hiervan kreeg ik er nog meer zin in! Kijk je gezellig met me mee?


Heen met de Alpen Expres
(Doordat ik in mijn kinderjaren veelvuldig door het boek 'Oproep der Kabouters' heb gesnuffeld -van voor naar achter en weer terug-, betekend reizen met de trein naar de sneeuw een beetje avontuur! Kinder-nostalgie zeg maar!)


Alleen gingen zij naar Lapland, en wij naar Oostenrijk!


Zell am See & Kaprun aan het Zeller meer


 Overdag lekker van het 'heuveltje' af... (als dat maar goed gaat ;o)

's Avonds lekker eten in het restaurant van het hotel



En 's avonds lekker slapen in één van de gezellige kamers!
Oh, een paradijsje voor liefhebbers van STOFJES!!!!
Snoeperig toch!?



 



Nu alleen nog een paar maandjes wachten, maar dat gaat wel lukken!


maandag 1 augustus 2011

RoundRobin 2011 • 4e deel: 2 randstukken

Hoera! Vandaag mogen wij, Round Robinners, weer onze noest arbeid laten zien! Deze ronde heb ik gewerkt aan de top voor Patricia (helaas heeft zij geen blog). Zij heeft haar top het thema 'Magische Sterren' meegegeven. Aart heeft het begin van deze rand gemaakt, en aan mij de taak deze ronde om 'm af te maken.


Spannend he! We mogen alleen de door ons gemaakte randen laten zien. Op 1 december mogen we de gehele top showen! Tot die tijd moeten we het met fragmenten doen! Zo blijft het spannend! 

Ik ga snel even kijken bij de andere deelnemers/sters, ben erg benieuwd wat er gemaakt is! 

Een fijne dag! Groetjes van Marcha